Αποκατάσταση χαλασμένων δοντιών

Το συχνότερο πρόβλημα για τη στοματική υγεία εξακολουθεί να είναι η καταστροφή των σκληρών οδοντικών ιστών από την τερηδόνα (=παθογόνοι μικροοργανισμοί). Η τερηδόνα τρώει το σκληρό εξωτερικό μέρος του δοντιού και το δόντι σαπίζει. Αργά ή γρήγορα, προειδοποιώντας σας ή όχι, η τερηδόνα φτάνει στο εσωτερικό μέρος του δοντιού που βρίσκονται τα αγγεία και τα νεύρα.

Αν η τερηδόνα αφεθεί χωρίς θεραπεία και βαθύνει, αρχίζει η ευαισθησία στο κρύο και τα γλυκά κατόπιν και στο ζεστό. Εάν και αυτό αφεθεί χωρίς θεραπεία, η βλάβη φτάνει στο νεύρο του δοντιού με συνακόλουθο πιο έντονο πόνο, πόνο στην μάσηση και κατόπιν πρήξιμο με ή χωρίς δημιουργία συριγγίου. Ακόμη και αν αυτός ο πόνος φύγει, χωρίς να έχει γίνει κάποια θεραπεία, πάντα επιστρέφει εντονότερος.

Επίσης, τα δόντια μπορεί να σπάσουν ή να διαβρωθούν από διάφορα ποτά, τροφές ή φάρμακα.

Για τη θεραπεία σας, ακολουθούμε συντηρητική επέμβαση στο προσβεβλημένο δόντι. Στοχεύουμε στη διατήρηση της περισσότερης κατά το δυνατόν οδοντικής ουσίας, με συνεχή και λεπτομερή έλεγχο ώστε να απομακρύνουμε όλα τα μικρόβια. Η αποκατάσταση του δοντιού γίνεται άμεσα με σφράγισμα ή σε επόμενη επίσκεψη με επένθετο. Το επένθετο είναι ένα σφράγισμα που κατασκευάζεται από τον οδοντοτεχνίτη και το οποίο κολλάμε με ειδικά υλικά στο δόντι.

Έχουμε βαθιά γνώση του βιολογικού υποστρώματος των δοντιών και των υλικών που χρησιμοποιούμε. Τα υλικά μας έχουν υποστεί εξονυχιστική έρευνα και η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχτεί σε διεθνείς κλινικές μελέτες. Πρόκειται για βιοσυμβατά και βιολογικά αποδεκτά υλικά, τα οποία αντέχουν στο πολύ απαιτητικό στοματικό περιβάλλον. 

Το είδος σφραγίσματος ή επενθέτου που θα κάνουμε εξαρτάται από:

  • τον αριθμό των πλευρικών τοιχωμάτων του δοντιού που έχουν καταστραφεί
  • τη θέση, την έκταση και το βάθος της βλάβης και
  • το κόστος της μεθόδου.

Σας εξηγούμε ακριβώς τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε και σας βοηθάμε να επιλέξετε εκείνη που είναι σωστότερη και πιο συμφέρουσα για εσάς. Στα ιατρεία μας προτιμούμε να κάνουμε σφραγίσματα στο χρώμα του δοντιού καθώς και επένθετα σύνθετης ρητίνης και πορσελάνης. Δείτε κάποια από τα καθημερινά μας περιστατικά εδώ


Όποια μέθοδο κι επιλέξουμε, τηρούμε απαρέγκλιτα τις κατευθυντήριες οδηγίες εφαρμογής τους. Μόνο έτσι οδηγούμαστε σε επιτυχές αποτέλεσμα. Μόνο έτσι, κάποια χρόνια μετά θα ξεχάσετε ότι το δόντι σας κάποτε είχε χαλάσει.


Service details

Like it ?0
DateΝοεμβρίου 21, 2014