Για τα δόντια των παιδιών

Στην Dental 4 all, η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τα νεαρά δόντια και να εμποδίσουμε την εμφάνιση τερηδόνας.

Σεβόμενοι την οικογένεια στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, σας προσφέρουμε ένα «προληπτικό πρόγραμμα για παιδιά»: Αν οι γονείς είστε πελάτες των ιατρείων μας, όλες οι εξετάσεις των παιδιών μέχρι την ηλικία των 5 ετών είναι δωρεάν.

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται 5 ετήσιες επισκέψεις, στις οποίες:εξετάζουμε την ανάπτυξη, την υγιεινή, την τερηδόνα (χαλασμένο δόντι), τραυματισμούς, βλαβερές συνήθειες, καθαρίζουμε τα δόντια του παιδιού, αν χρειάζεται, αξιολογούμε τις ανάγκες του παιδιού για φθόριο και σας συμβουλεύουμε σχετικά με την υγιεινή και το διαιτολόγιό του, δημιουργούμε φάκελλο οδοντιατρικού ιστορικού του παιδιού, από τον οποίο λαμβάνετε αντίγραφο.

FullSizeRender (21)Ο στόχος του προληπτικού μας προγράμματος είναι να διδάξουμε στο παιδί ότι τα δόντια του είναι πολύ σημαντικά και χρειάζεται να τα φροντίζει σωστά και ότι είμαστε οι φίλοι του, που το βοηθούν να φροντίζει τα δόντια του. Μόνον έτσι δε θα φοβάται τον οδοντίατρο στην εφηβεία και κατόπιν στην ενηλικίωσή του.

Στο σπίτι, καθαρίζετε τα ούλα του μωρού ήδη πριν βγάλει δόντια και κατόπιν καθαρίζετε αρχικά με μια γάζα τα δοντάκια του, ώστε να αποφύγετε καταστάσεις οδοντόπονου και πρόωρης απώλειας των νεογιλών δοντιών λόγω τερηδονισμού τους. Αν το γάλα – και αργότερα άλλες τροφές- παραμένουν στο στόμα για μεγάλα διαστήματα χωρίς να ξεπλυθούν, συγκεντρώνονται στο στόμα οξέα και σάκχαρα και οδηγούν στον τερηδονισμό των νεογιλών δοντιών. Τα νεογιλά δοντάκια προετοιμάζουν το στόμα του παιδιού να αναπτυχθεί σωστά και διατηρούν το χώρο, ώστε τα καινούργια δόντια να βγουν στη θέση που πρέπει. Αντιθέτως, αν τα νεογιλά χαθούν πριν την ώρα τους, τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών μειώνονται πολύ γρήγορα και τα καινούργια δόντια δεν χωράνε με συνέπεια την ανάγκη ορθοδοντικής θεραπείας.

Εμείς σας ενημερώνουμε πότε χρειάζεται να καθαρίσουμε τα δόντια του και να κάνουμε φθορίωση. Η φθορίωση είναι ένα αποδεδειγμένο προληπτικό μέτρο και μάλιστα το φθηνότερο. Λίγους μήνες αφού βγουν στο στόμα τα πρώτα μόνιμα πίσω δόντια και εάν η μασητική επιφάνειά τους έχει βαθιές σχισμές, θα τις καλύψουμε με ειδικό υλικό (sealand) για να τα προστατεύσουμε από την τερηδόνα.

Αν χαλάσουν τα νεογιλά δοντάκια, αποκαθιστούμε τη βλάβη με ειδικά υλικά, όπως είναι τα υαλοϊονομερή, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μη χαθούν πρόωρα και δημιουργηθεί ορθοδοντικό πρόβλημα.

Στην περίπτωση που σπάσει ή σπανιότερα βγει ένα μόνιμο μπροστινό δόντι σε ατύχημα, καλέστε μας αμέσως στο 6972835697 ή στο 6937771331 για να σας πούμε τί να κάνετε και να δούμε το παιδί σας άμεσα. Στα σπορ, τα παιδιά καλό είναι να φορούν στα δόντια αθλητικούς νάρθηκες.

Σας προτείνουμε να δείτε την ιστοσελίδα www.geradontia.gr και να εκπαιδεύσετε το παιδί μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια στη σωστή στοματική υγιεινή.

Service details

Like it ?0
DateΔεκεμβρίου 29, 2014