Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τα χαμένα δόντια. Είναι τεχνητές ρίζες – συνήθως από τιτάνιο – πάνω στις οποίες κατασκευάζονται τεχνητά δόντια από πορσελάνη, όμοια με τα φυσικά.

Όλοι μπορούν να βάλουν εμφυτεύματα με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ικανοποιητικό οστούν (κόκαλο) – αυτό προσδιορίζεται από ειδική αξονική ακτινογραφία στην περιοχή που θέλουμε να τοποθετήσουμε το νέο δόντι. Η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη και η μακρά κλινική εμπειρία έχει δείξει άριστα αποτελέσματα ακόμα και σε ασθενείς 80 ετών. Το κάπνισμα όμως μειώνει τα ποσοστά επιτυχίας.

Τα εμφυτεύματα :

  • Αντικαθιστούν ένα δόντι χωρίς να «αγγίξουμε» τα διπλανά δόντια
  • Παρέχουν υποστήριξη για μια ολική οδοντοστοιχία (επένθετη οδοντοστοιχία)
  • Γίνονται τα στηρίγματα μιας γέφυρας

Στα ιατρεία μας συνεργαζόμαστε με ιατρούς έμπειρους και εκπαιδευμένους στις τεχνικές τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνουμε την τοποθέτηση του εμφυτεύματος γρήγορα, σχετικά ανώδυνα και αποτελεσματικά.   Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, όπως κάνουμε και για ένα απλό σφράγισμα και διαρκεί περίπου μισή ώρα για κάθε ένα εμφύτευμα. Το εμφύτευμα παραμένει χωρίς να φαίνεται για περίπου 3 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωσή του στο στούν (οστεοενσωμάτωση). Στην περίοδο αυτή και μέχρι να τοποθετηθεί το μόνιμο δόντι, κατασκευάζεται ένα προσωρινό δόντι το οποίο στηρίζεται στα άλλα δόντια.  Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις μπορούμε να κάνουμε άμεση φόρτιση, δηλαδή τοποθετούμε το νέο δόντι απευθείας στο εμφύτευμα.

Θα σας δώσουμε γραπτή εγγύηση για τα εμφυτεύματα σας και θα σας δείξουμε πώς θα τα διατηρήσετε όμορφα και υγιή.

Service details

Like it ?0
DateΜαρτίου 24, 2014