Περιοδοντική θεραπεία (περιοδοντίτιδα)

Υγιή ούλα = Υγιές Σώμα.

Τα μικρόβια που δεν απομακρύνονται με το πλύσιμο, αγκιστρώνονται στο δόντι, σχηματίζουν την «πέτρα» και καθώς προχωρούν προς τη ρίζα του δοντιού προσβάλλουν το περιοδόντιο. Με τη λέξη περιοδόντιο προσδιορίζουμε τους ιστούς που στηρίζουν το δόντι, τα ούλα και το οστό. Η ουλίτιδα είναι το πρώτο στάδιο της νόσου του περιοδοντίου. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία η ουλίτιδα μεταπίπτει σε περιοδοντίτιδα, η οποία προσβάλλει και το οστό που στηρίζει το δόντι, αποτελώντας μια σημαντική αιτία απώλειας δοντιών στους ενήλικες.

Screenshot_7Αν έχετε περιοδοντική νόσο, μπορεί να παρατηρήσετε να βγαίνει αίμα όταν πλένετε τα δόντια σας, ή να μυρίζει το στόμα σας, ή τα ούλα να πρήζονται ή να υποχωρούν ή να μη σφίγγουν γύρω από τα δόντια, ή να κουνιούνται τα δόντια σας. Μπορεί όμως και να μην έχετε παρατηρήσει τίποτα.

Στα ιατρεία μας θα κάνουμε κλινική και ακτινογραφική εξέταση και περιοδοντόγραμμα για να καθορίσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η νόσος. Ο στόχος της περιοδοντικής θεραπείας είναι να σταματήσουμε τη νόσο απομακρύνοντας τα μικρόβια.

Το σημείο κλειδί για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα της περιοδοντικής θεραπείας και να μην προχωρήσει η νόσος είναι η οδοντιατρική παρακολούθηση. Η τακτική παρακολούθηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της περιοδοντικής θεραπείας. Το πόσο συχνά θα επισκέπτεσθε το ιατρείο εξαρτάται κυρίως από την καθημερινή και σωστή δική σας φροντίδα. Δύο άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και το κάθε στόμα έχει τις ιδιαιτερότητες του. Για το λόγο αυτό το κύριο μέλημά μας είναι να διδάξουμε τον καθέναν από εσάς ξεχωριστά για τον ορθότερο και αποτελεσματικότερο για το δικό σας στόμα τρόπο να καθαρίζετε τα δόντια και τα ούλα σας.

Service details

Like it ?0
DateΜαΐου 25, 2014