Τεχνητές Οδοντοστοιχίες

Δε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χαμένα σας δόντια με εμφυτεύματα και γέφυρες; Τα διάφορα είδη τεχνητών οδοντοστοιχιών σας δίνουν τις εναλλακτικές λύσεις. Πρόκειται για κινητές προσθετικές κατασκευές που αντικαθιστούν τα δόντια που λείπουν και που μπορούμε να τις βγάλουμε από το στόμα να τις καθαρίσουμε και να τις ξαναβάλουμε.

Αν δεν έχουμε καθόλου δόντια κατασκευάζουμε ολική  οδοντοστοιχία (ο.ο.) η οποία στηρίζεται στα ούλα, ενώ αν υπάρχουν γερά δόντια, τότε στηρίζουμε σε αυτά μια μερική οδοντοστοιχία (μ.ο).

Εμείς, θα εξετάσουμε το στόμα σας και αφού συζητήσουμε τις ανάγκες σας, τις προτεραιότητές σας και τις προσδοκίες από τη θεραπεία σας, θα σας προτείνουμε είτε την κλασική ο.ο., την οποία κατασκευάζουμε σε επουλωμένο στόμα, είτε κάποιον άλλο τύπο ολικής οδοντοστοιχίας που ταιριάζει σε εσάς, όπως:

  • την άμεση ο.ο., για την οποία παίρνουμε ειδικά μέτρα πριν βγουν τα δόντια και την έχουμε ήδη κατασκευάσει,ώστε να την φορέσετε αμέσως μόλις βγάλουμε τα δόντια. Έτσι δεν μένετε ούτε στιγμή χωρίς δόντια, θα πρέπει όμως να ανακατασκευάσουμε την οδοντοστοιχία μετά από μερικούς μήνες.
  • την επένθετη ο.ο., η οποία συγκρατείται και στηρίζεται σε εμφυτεύματα. Είναι σωτήρια λύση για κάποιες περιπτώσεις ειδικά της κάτω γνάθου, όπου με την κλασική ο.ο. δεν είναι ευφικτό να επιτευχθεί συγκράτηση και ευστάθεια.
  • την ομοιότυπη και πανομοιότυπη ο.ο., όταν ήδη είσαστε ευχαριστημένοι από την παλιά σας ο.ο. και απλά θέλετε μια καινούργια διότι η παλιά σας έχει φθαρεί.
  • την «valplast» οδοντοστοιχία, η οποία κατασκευάζεται από ειδικό θερμοπλαστικό υλικό.

Δείτε κάποια από τα καθημερινά μας περιστατικά εδώ


Σε 6-12 μήνες μετά την/τις εξαγωγές θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τις οδοντοστοιχίες στο σχήμα και θέση που θα πάρουν τα ούλα σας. Αυτό σημαίνει ότι κατασκευάζουμε καινούρια βάση πάνω στην οποία τοποθετούνται τα ίδια τεχνητά δόντια, ή γεμίζουμε (αναγομώνουμε) την οδοντοστοιχία.

Θα σας δώσουμε αναλυτικές οδηγίες για τη φροντίδα του στόματος και των οδοντοστοιχιών σας και θα σας παρακολουθούμε μέχρι να αισθανθείτε άνετα με τις οδοντοστοιχίες σας στη μάσηση, στην ομιλία και στην αισθητική.

Service details

Like it ?0
DateΦεβρουαρίου 21, 2014