Ο καιρός ανοίγει, τα πρωινά ζεσταίνουν, ξυπνάτε για να πάτε στη δουλειά, και το είδωλό σας στον καθρέπτη σας χαμογελάει γλυκά με λευκά και αστραφτερά δόντια! Συγκρίνεται αυτή η ευχαρίστηση;

Μήπως οι καλές νεράιδες δεν σας χάρισαν κατάλευκο χαμόγελο; Δεν πειράζει, κάνετε απλά λεύκανση. Η ευχαρίστησή σας θα έχει διάρκεια και η αυτοπεποίθησή σας θα χτυπήσει μέγιστο! Πολύ εύκολα, ακίνδυνα, οικονομικά και κυρίως αποτελεσματικά.

H ξηροστομία εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα. Σημαίνει μείωση της ροής του σάλιου και εμφανίζεται ως επιπλοκή ενός υποκείμενου προβλήματος υγείας. Μπορεί να προκαλέσει: μικροέλκη στο στόμα ή φουσκαλίτσες, ραγάδες στις γωνίες του στόματος, δυσκολία στο φαγητό ιδίως ξηρών τροφών, δυσκολία στην ομιλία, δίψα το βράδυ και κακή αναπνοή.

moroΤα δόντια του μωρού, που τα λέμε και «νεογιλά», είναι το ίδιο σημαντικά με τα μόνιμα δόντια. Τα περισσότερα παιδιά βγάζουν και τα 20 νεογιλά δόντια πριν κλείσουν τα 3 τους χρόνια.

Τυπικά θα δείτε το πρώτο δοντάκι του μωρού σας να εμφανίζεται στο 2ο εξάμηνο της ζωής του και πιθανά εκείνη την περίοδο, το μικρό σας αγγελούδι να

Προβιοτικό είναι ένα ζωντανό μικροβιακό συμπλήρωμα διατροφής, που μας ωφελεί (ως ξενιστές) μέσω των δράσεών του στο γαστρεντερικό μας σύστημα.

Τα στοματικά προβιοτικά βοηθούν στη διατήρηση των φυσιολογικώς υπαρχόντων μικροβίων στο στόμα.

Τα προβιοτικά βακτήρια παράγονται ως εξής: Καλλιεργούνται βακτήρια από υγιείς ανθρώπους, τα οποία κατόπιν καταψύχονται και αφαιρείται το νερό ως πάγος.

Συνήθως χορηγούνται για 3

Όταν χαμογελάτε εμπρός στον καθρέπτη, μήπως απαντάτε «ναι» σε μια από τις 5 παρακάτω ερωτήσεις;

 1. έχουν άσπρες ή καφέ κηλίδες ή τρυπούλες;
 2. είναι σκούρα ή θαμπά;
 3. ανάμεσα τους υπάρχουν κενά; 
 4. τα παλιά σφραγίσματά τους ξεχωρίζουν;
 5. υπάρχουν θήκες όπου φαίνεται το μέταλλο;

Ώρα να δράσετε! Σήμερα είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό από ποτέ!

Τα αστραφτερά

Ξεκίνησε και στην Αθήνα με την εκπαίδευση οδοντιάτρων και εκπαιδευτικών τo Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο βήμα είναι οι νηπιαγωγοί να κάνουν αίτηση να συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία τους στο πρόγραμμα. Δείτε τη διαδικασία εδώ.

Ο 11λογος της στοματικής φροντίδας

Απόν την ημερίδα στις 5 Φεβρουαρίου 2016, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής για τον υπερήλικα ασθενή.

Ο ρόλος των φροντιστών στη στοματική φροντίδα ηλικιωμένων

 • Η διατήρηση της καθημερινής στοματικής υγιεινής
 • Η φροντίδα των οδοντοστοιχιών
 • Ο έλεγχος της ζάχαρης και των όξινων τροφών
 • Ο έλεγχος της ξηροστομίας
 • Ο έλεγχος του στόματος για τραύμα ή διογκώσεις
 • Η επαγρύπνηση για τυχόν στοματικό πόνο που δεν μπορεί άμεσα να εκφράσει ο ηλικιωμένος

yalouronikoΣτόχος μας στην Αισθητική Οδοντιατρική είναι να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες στην περιοχή γύρω από το στόμα. Στο οδοντιατρείο γίνονται εφαρμογές έγχυσης μικρών δόσεων υαλουρονικού ή άλλων δερματικών fillers. Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία διάρκειας μερικών λεπτών. Πριν την εφαρμογή βάζουμε αναισθητική κρέμα ή κάνουμε την συνηθισμένη οδοντιατρική αναισθησία.

Το botox στην Οδοντιατρική έχει χρησιμοποιηθεί

Αμέσως μετά την επέμβαση και για περίπου 2-3 ώρες εφαρμόζετε το ψυχρό επίθεμα που σας δώσαμε (παγοκύστη) στο αντίστοιχο μάγουλο ως εξής: το ακουμπάτε για περίπου 1 λεπτό στο μάγουλο και το βγάζετε για 2 λεπτά και ξανά πάλι.

Χρησιμοποιήστε τα αναλγητικά φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δώσαμε, αρχίζοντας τη λήψη αμέσως μετά την επέμβαση πριν περάσει η αναισθησία. Αν σας συνταγογραφήσαμε κάποιο αντιβιοτικό, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες που σας γράψαμε.

Προσπαθήστε να μην καπνίσετε και να μην καταναλώσετε αλκοόλ αμέσως μετά από από την περιοδοντική θεραπεία. Το κάπνισμα καθυστερεί την επούλωση, αυξάνει την μετεπεμβατική δυσανεξία, προάγει την αιμορραγία, και διευκολύνει την επιμολύνσεις.

Αν θέλετε πάρτε ένα ήπιο παυσίπονο, τύπου παρακεταμόλης, πριν περάσει η αναισθησία. Αν σας συνταγογραφήσαμε περαιτέρω αναλγητική ή / και αντιμικροβιακή αγωγή, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες που σας γράψαμε.

Επείγον

Ονοματεπώνυμο(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input