Προσπαθήστε να μην καπνίσετε και να μην καταναλώσετε αλκοόλ αμέσως μετά από από την περιοδοντική θεραπεία. Το κάπνισμα καθυστερεί την επούλωση, αυξάνει την μετεπεμβατική δυσανεξία, προάγει την αιμορραγία, και διευκολύνει την επιμολύνσεις.

Αν θέλετε πάρτε ένα ήπιο παυσίπονο, τύπου παρακεταμόλης, πριν περάσει η αναισθησία. Αν σας συνταγογραφήσαμε περαιτέρω αναλγητική ή / και αντιμικροβιακή αγωγή, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες που σας γράψαμε.

Είναι πολύ καλό να κάνετε πλύσεις με κρύο χαμομήλι που είναι καταπραϋντικό.

Από την επόμενη ημέρα βουρτσίστε με μαλακή οδοντόβουρστα και κάνετε μεσοδόντιο καθαρισμό στις περιοχές που έγινε θεραπεία. Αν σας συνταγογραφήσαμε κάποιο σκεύασμα χλωρεξιδίνης, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες που σας γράψαμε.

Τρώτε μαλακές τροφές για λίγες ημέρες.

Το κυριότερο όμως είναι να πιστέψετε στην αξία της περιοδοντικής θεραπείας. Από εσάς εξαρτάται αν η περιοδοντίτιδα σταματήσει εδώ. Θα το πετύχετε κάνοντας 2 πολύ απλά πράγματα: καθάρισμα και φροντίδα των δοντιών σας κάθε βράδυ με τον τρόπο που σας δείξαμε και παρακολούθηση της πορείας σας με μια μισάωρη επίσκεψη στο ιατρείο κάθε τρίμηνο. Μπορείτε! Είναι βέβαιο ότι θα αισθάνεστε καλύτερα και θα είστε καλύτερα!

Επείγον

Ονοματεπώνυμο(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input