Αμέσως μετά την επέμβαση και για περίπου 2-3 ώρες εφαρμόζετε το ψυχρό επίθεμα που σας δώσαμε (παγοκύστη) στο αντίστοιχο μάγουλο ως εξής: το ακουμπάτε για περίπου 1 λεπτό στο μάγουλο και το βγάζετε για 2 λεπτά και ξανά πάλι.

Χρησιμοποιήστε τα αναλγητικά φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δώσαμε, αρχίζοντας τη λήψη αμέσως μετά την επέμβαση πριν περάσει η αναισθησία. Αν σας συνταγογραφήσαμε κάποιο αντιβιοτικό, ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες που σας γράψαμε.

Προσπαθήστε να μην καπνίζετε την ημέρα της επέμβασης.Το κάπνισμα καθυστερεί την επούλωση, αυξάνει την μετεγχειρητική δυσανεξία, προάγει την αιμορραγία, και διευκολύνει την επιμόλυνση του τραύματος.

Προσπαθείστε να μην διαταράξετε την πήξη του αίματος στο σημείο της επέμβασης και αυτό θα το επιτύχετε εάν κρατήσετε δαγκωμένη την γάζα που βάλαμε, πίνετε νερό και φτύνετε με μεγάλη πολύ ήρεμα, δεν ξεπλένετε συνέχεια και δεν απομυζάτε το σημείο. Περίπου 3 ώρες μετά την επέμβαση το αίμα θα σταματήσει, όμως μια μικρή αιμορραγία για περίπου 24 ώρες μετά την επέμβαση θεωρείται δικαιολογημένη. Σε περίπτωση παράτασης της αιμορραγίας δαγκώστε μια γάζα σταθερά για μισή με μια ώρα. Εάν η αιμορραγία δεν σταματήσει ξεπλύνετε το στόμα σας με κρύο νερό και δαγκώστε ένα φακελάκι ευρωπαϊκό τσάι. Εάν κάτι σας ανυσηχεί καλέστε μας στο 6972835697.

Βουρτσίστε τα δόντια με προσοχή στην περιοχή του τραύματος από την επόμενη ημέρα. Κάνετε ήπιες στοματοπλύσεις 3-4 φορές την ημέρα για 2-3 λεπτά με αντισηπτικό διάλυμα ή δροσερό χαμομήλι, ιδιαίτερα μετά από κάθε γεύμα. Αν σας συνταγογραφήσαμε γέλη χλωρεξιδίνης, την εφαρμόζετε προσεκτικά σύμφωνα με τις οδηγίες που σας γράψαμε.

Την ημέρα της επέμβασης πίνετε κρύα ροφήματα. Μην χρησιμοποιείτε καλαμάκι. Αφού σταματήσει η αιμορραγία μπορείτε να φάτε κάτι κρύο και μαλακό κατά το δυνατόν υδαρές το οποίο να μην έχει μικρά κομματάκια. Για 2-3 ημέρες, τρώτε μικρά γεύματα.

Αποφύγετε τη γυμναστική για περίπου 24 ώρες μετά την επέμβαση.

Η επούλωση είναι ταχύτερη όταν ξεκουράζεστε επαρκώς.

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες θα αισθάνεστε καλύτερα και θα βοηθήσετε το χρόνο της επούλωσης.

Καλή ανάρρωση!

Επείγον

Ονοματεπώνυμο(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input