Εμφυτεύματα

Το εμφύτευμα αναπληρώνει ένα δόντι που λείπει. Είναι μια τεχνητή ρίζα - συνήθως από τιτάνιο - πάνω στην οποία κατασκευάζεται ένα πορσελάνινο δόντι, όμοιο με τα φυσικό.

emfitevmaemfitevma xamogelo

 

Τα οφέλη των εμφυτευμάτων είναι πολλά:

  • Αντικαθιστούν το χαμένο δόντι χωρίς να «αγγίξουμε» τα διπλανά δόντια.
  • Στηρίζουν μια ολική οδοντοστοιχία (επένθετη οδοντοστοιχία).
  • Στηρίζουν γέφυρα αν λείπουν περισσότερα δόντια στη σειρά.
  • Σταματούν την αντιαισθητική, γεροντική απορρόφηση του οστού.

Μαζί με τον περιοδοντολόγο μας κάνουμε λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο με σκοπό την σωστή προετοιμασία, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε πιθανά προβλήματα. Βασική προϋπόθεση για να βάλουμε εμφύτευμα είναι να υπάρχει ικανοποιητικό κόκκαλο - αυτό προσδιορίζεται από ειδική ακτινογραφική εξέταση (οδοντιατρική υπολογιστική τομογραφία) στην περιοχή που θέλουμε να τοποθετήσουμε το νέο δόντι.
Η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη. Το κάπνισμα όμως μειώνει τα ποσοστά επιτυχίας.

Αφού τοποθετήσουμε στο σωστό σημείο το εμφύτευμα το αφήνουμε θαμμένο κάτω από τα ούλα για περίπου 3 μήνες, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή του στο κόκκαλο (οστεοενσωμάτωση).

Στην περίοδο αναμονής για την οστεοενσωμάτωση κατασκευάζουμε μια προσωρινή αποκατάσταση, ώστε να μην έχετε κανένα πρόβλημα στην καθημερινότητά σας.

Αφού τελειώσει η θεραπεία σας και για να διατηρήσετε τα νέα σας δόντια όμορφα και υγιή, δεν θα παραλείπετε τον επαγγελματικό καθαρισμό τους κάθε έξι μήνες.

Επείγον

Ονοματεπώνυμο(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input