Νάρθηκες

Νάρθηκες

Οι διαταραχές του στοματογναθικού συστήματος αλλά και οι άπνοιες στον ύπνο δεν είναι σπάνιες.

Στη Dental4All είμαστε εξασκημένοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων διαταραχών. Τα φθαρμένα και τριμμένα δόντια υποδεικνύουν πρόβλημα στη σύγκλειση των δοντιών και στη σχέση των γνάθων. Συνυπολογίζουμε άλλα πιθανά συμπτώματα, όπως: πρωινή κόπωση, πονοκέφαλο, ροχαλητό, βρουξισμό (δηλαδή χτύπημα και σφίξιμο των δοντιών είτε την ημέρα είτε στον ύπνο), πόνο ή/και “κλείδωμα” ή έντονο θόρυβο του σαγονιού.

Οι διαταραχές του στοματογναθικού συστήματος είμαι περίπλοκες και οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Συνεπώς δεν αρκεί ένα και μόνο θεραπευτικό μέτρο για την αντιμετώπισή τους.

Το διοδικό οδοντιατρικό laser έχει πολύ καλά αποτελέσματα στη μείωση του πόνου που οφείλεται στις διαταραχές αυτές.

Ο εξατομικευμένος νάρθηκας σταθεροποίησης αποτελεί θεραπευτικό μέτρο πρώτης γραμμής. Τη θεραπεία με το νάρθηκα την συνδυάζουμε με μέτρα υγιεινής του ύπνου και τεχνικές χαλάρωσης. Η ορθή κατασκευή του νάρθηκα και η σχολαστική ρύθμισή του είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

narth2Αν η διάγνωση είναι αποφρακτική άπνοια ύπνου (τίθεται με ειδική εξέταση ύπνου), τότε κατασκευάζουμε νάρθηκα, όπως στην εικόνα, ο οποίος έχει στόχο να διατηρήσει ανοιχτή την αεροφόρο οδό. Ο νάρθηκας αυτός έχει πολλαπλά οφέλη έναντι των συσκευών οξυγόνου στην ελαφρά και μέτρια αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Επείγον

Ονοματεπώνυμο(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input