Περιοδοντολογία

periodontologia     periodontologia 2

Τα ούλα και το κόκκαλο γύρω από το δόντι αποτελούν το περιοδόντιο, το στηρικτικό ιστό του δοντιού. Τα μικρόβια αγκιστρώνονται στο θύλακο μεταξύ δοντιού και περιοδοντίου και δημιουργούν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.

Αν αφήσετε την ουλίτιδα χωρίς θεραπεία γίνεται περιοδοντίτιδα και αυτή με τη σειρά της αν δε θεραπευτεί γίνεται ολοένα πιο βαριά.
Η περιοδοντίτιδα αποτελεί την πιο σημαντική αιτία απώλειας δοντιών και εμφυτευμάτων στους ενήλικες.

Αν έχετε περιοδοντική νόσο, μπορεί να παρατηρήσετε τα ούλα σας να ματώνουν, ή να μυρίζουν άσχημα, ή να πρήζονται, ή να υποχωρούν ή να μη σφίγγουν γύρω από τα δόντια, ή και να κουνιούνται τα δόντια σας. Μπορεί όμως και να μην έχετε παρατηρήσει τίποτα.

Στο οδντιατρείο Dental4All θα σας εξετάσουμε κλινικά και ακτινογραφικά και κάνοντας το περιοδοντόγραμμά σας θα καθορίσουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η περιοδοντίτιδα.

Ο στόχος της περιοδοντικής θεραπείας είναι να μην προχωρήσει άλλο η νόσος. Αυτό το επιτυγχάνουμε μόνο αν καθαρίσουμε σχολαστικά τα δόντια πάνω και κάτω από τα ούλα. Η απομάκρυνση των μικροβίων είναι μια διαδικασία που ονομάζεται ριζική απόξεση και απαιτεί λεπτές και ακριβείς κινήσεις και τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε:

  • ηπερήχους τελευταίας τεχνολογίας,
  • υπερουλική και υποουλική αεροαποτριβή,
  •  απόξεση με ειδικά πολύ λεπτά εργαλεία χειρός και
  •  διοδικό οδοντιατρικό laser

Η τακτική παρακολούθηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της περιοδοντικής θεραπείας. Μετά την αρχική περιοδοντική θεραπεία θα έρθετε σε τρεις μήνες να αξιολογήσουμε την κατάταση και να καθαρίσουμε ξανά τα δόντια. Κάθε άνθρωπος έχει τις ιδιαιτερότητες
αλλά σιγά σιγά και ανάλογα με την ικανότητα σας να διατηρείτε καθαρό το στόμα σας, θα καταλείξουμε σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ελέγχου της περιοδοντίτιδά σας.periodontologia2

Στο οδοντιατρείο μας Dental4All, συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένο περιοδοντολόγο για την:

  • πλαστική χειρουργική των ούλων και οστού
  • ανάπλαση οστού με οστικά μοσχεύματα και
  • εμφυτευματολογία.

Όλοι μαζί, είμαστε στη διάθεσή σας με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που σας προκάλεσε η προχωρημένη περιοδοντίτιδα.

Επείγον

Ονοματεπώνυμο(*)
Invalid Input

Τηλέφωνο(*)
Invalid Input